Etusivulle
Fast-tuotteet

Hiustenlähdön syyt

Hiustenlähtö voi olla merkittävä masentava kosmeettinen haitta ja se on hyvin yleistä. Jopa yli 50%:lla miehistä on ohenevat hiukset, ja esim. Yhdysvalloissa 40% kaikista ohenevista hiuksista taas kuuluu naisille. Uusin tutkimus painottaa hormonaalisia ja perinnöllisiä syitä hiustenlähdössä. Erityisen merkittävä on miessukuhormonin sivutuote, dihydrotestosteroni, DHT. Jopa 95% hiustenlähdöistä on dihydrotestosteronin aiheuttamaa. (Lähde: American Hairloss Association) Dihydrotestosteronia on sekä miehen että naisen elimistössä, naisilla tietysti vähemmän. Naisilla naishormonit, estrogeeni ja keltarauhashormoni suojaavat hiuksia DHT:n vaikutuksilta. Hormonaaliset tasapainojen vaihtelut taas voivat aiheuttaa hiustenlähtöä.

Dihydrotestosteronia syntyy päänahassa testosteronin ja 5-alfareduktaasientsyymin yhteisvaikutuksesta. Perinnöllisyyden on todettu vaikuttavan hiusten DHT:n vaikutusten kestokykyyn sekä 5-alfareduktaasientsyymin määrään ja aktiivisuuteen. (Lähde: The Canadian Hair Research Foundation).

Hiustenlähdön hoito
Hiustenlähtöön on olemassa useita luontaistuotteita sekä lääkevalmisteita.

Kosmeettisissa valmisteissa ja luontaistuotteissa kaikkein uusinta kehitystä edustavat ns. anti-DHT -tuotteet. Monet vanhat pitkään markkinoilla olleet luontaistuotteet painottavat pelkästään ravinteiden merkitystä ottamatta kantaa dihydrotestosteronin vaikutuksiin. DHT:n vaikutuksista on kuitenkin olemassa runsaasti kiistatonta lääketieteellistä näyttöä. Esim. Pohjois-Amerikan markkoilla anti-DHT -tuotteet ovat tämän hetken trendi.

Nisim, anti-DHT -shampoo ja -hoitouute
Nisim-shampoo ja päänahan hoitouute edustavat uusinta anti-DHT -ajattelua. Niiden säännöllisen käytön on todettu kliinisessä tutkimuksessa merkittävästi vähentävän DHT:n määrää päänahassa. Ne sisältävät luonnon tehokkaita yrttiuutteita jotka hidastavat DHT:n muodostumista.